Malatya tarihi Hititlere dayanır. bu bölgeye Hitit asıllı Kargamış Krallığı, Mitanni’ler, Hurriler, Sami Babil’leri, Asur’lular, Med’ler ve M.Ö. 6. yüzyılda Pers’ler, daha sonra Kommagene Krallığı, Pontus Krallığı, Patlar, Sasani’ler ve Romalılar hakim olmuştur. Doğu Roma İmparatorluğu (Bizans), İslam ordularının Malatya’yı fethetmesinin ardından kent İslam Devletinin sınır şehri olmuştur. Daha sonra Bizanslılar, tekrar Malatya’yı işgal etmişlerse de 1071 Malazgirt Savaş’ından sonra 1085’te Selçuklular Malatya’yı fethetmiştir. Kent, Selçuklulardan sonra İlhanlılara ve daha sonra Memluk’lulara geçmiş, 1516’da Yavuz Sultan Selim Memluk Devletine son verince Malatya, kesin olarak Osmanlı Devleti’ne katılmıştır.
Malatya’nın ilk yerleşim yeri Bu gün ki Battalgazi dır. Malatya’nın bu gün ki yerleşim yeri Asbuzu olarak adlandırılan yazlık olarak kullan yerleşim yeri idi. Malatya’nın bu gün ki kalıcı yerleşim yeri olarak kullanılması 1839 yılından sonra başlamıştır.
Malatya Hükümet KonağıMalatya Hükümet Konağı önünde İsmet İnönü ‘nün heykeliMalatya Eski Belediye BinasıMalatya İnönü Kapalı çarşısı önünde FaytoncularTarihi Beş KonaklarMalatya, Elazığ arasında Fırat nehri üzerindeki Kömürhan Köprüsü. Karakaya baraj gölü altında kaldı.Malatya Tekel FabrikasıKanal boyunda, Ordu evi önünde Atatürk heykeliOtobüs taşımacılığıMalatya Kernek kanal boyuKöy-EnstitüleriYün-seçen-kadınlarYağ-satarımBal-satarın-Ustam-ölmüş-ben-satarım.Ünlü-tiyatro-sanatçısı-Afife-Jalenin-cenaze-töreni-1941Sinan-CemgilMalatya-Hürriyet-ParkıPaşa-Köşkü-Malatya-Mutasarrıfı-Şadi-Paşanın-konağıMalatya Mücelli-CaddesiMersedes-Kadirin-ağabeyi-NECOABD’nin Marşal-Yardımı-Süt-tozundan-yapılan-süt’ün öğrencilere dağıtılmasıMalatyada-ilkokul-öğrencileri-pikniğiMalatyada-Hasan-Bey-konağı-Malatyanın-ilk-Belediye-BaşkanMalatya’da-Bayram-KutlamasıMalatya-Yeni-Cami-1936Malatya-Vali-KonağıMalatya-Tren-GarıMalatya-Tekel-FabrikasıMalatya-Tekel-Fabrikası-1930Malatya-Şirket-HanıMalatya-Sümerbank-yüzme-havuzuMalatya-Postane-önüMalatya-Orduevi-1960Malatya-Mücelli-Kerpiç-KonaklarMalatya-MutfağıMalatya-Mensucat-FabrikasıMalatya-Lisesi-Turan-Emeksiz-LisesiMalatya-kız-sanaat-okulu-1944Malatya-Kız-Enstitüsü-1953Malatya-Kışla-Caddesi-1920Malatya-Kernek-kanalboyuMalatya-Kernek-Göl-Gazinosu-1968Malatya-KanalboyuMalatya-İş-BankasıMalatya-İnönü-Stadı-1963Malatya-Hüseyin-bey-köprüsü-Gazi-İlkokuluMalatya-Halk-Dansları-Ekibi-1960Malatya-Germişi-Köyü-Bayram-Kutlaması-1973Malatya-Gazi-İlkokulu-1962Malatya-Eski-Devlet-HastanesiMalatya-da-misafir-yatakları-YüklükMalatya-da-Cumhuriyet-BayramıMalatya-CHP-binası-Yeni-binaya-sandalye-bağışıKoyun-sürlerini-bekleyen-kadınlarKışla-Caddesi-1936Hekimhan-Eski-Tren-İstasyonuHasanbey-CaddesiGezici-BerberFuzuli-Cad.-Açık-Hava-Tiyatrosu-İlyas-Salman-1972Eski-Malatya-Belediye-BinasıEski-Kömürhan-KöprüsüDönme-Dolap-1940Deniz-Yusuf-İnanDavulumbazlı-OcakBülent-Ecevit-Malatyada-1978Akçadağ-Köy-Enstitüsü-19421964-Hasan-Varol-İlkokulu1950-Otobüs1935-Malatya-da- Malatya da Seçim23-Nisan-1970-Hidayet-İlkokuluMalatya Hükümet Konağı 201923-Nisan-1937 Ulusal Egemenlik ve Çocuk BayramıMalatya-Kayısı-Güzelleri-YarışmasıSilepçe-El-LeğeniMalatya-Toprak-mahsulleri Ofisi (TMO)Malatya-Sancaktar-Mahallesi-Altuncu-Sokağından-görüntüMalatya-da-Tulumba-ile-kuyudan-su-çekilirMalatya-Atatürk Ortaokulu-Milli Eğitim-Müdürlüğü-Kanal-boyundaKerpiç-Konaklar-Malatya-Sivas-Caddesi-IrbıkMalatya-Hükümet- KonağıKerpiç-Konaklar-Sivas-Caddesi.